Hotel & Leisure

Landseer Park, Ipswich

Play Centre

Barefoot & Gilles acted as architect and project manager on this project and employed the whole design team, working closely with Ipswich Borough Council, the Play Centre manager and service users.

The new play centre replaced some aged portakabins with an attractive but robust new building. By understanding the site constraints early we were able to develop a design that avoided a major foul sewer and thereby save considerable expense and delay.

Back
  • Photo of Landseer Park Play Centre, Ipswich
  • Photo of Landseer Park Play Centre, Ipswich

Employer:
Ipswich Borough Council
Project:
New Play Centre for children ages 5-14 years
Capital Value:
£320k
Contract:
JCT Intermediate
Contractor:
Needham Builders
Completed:
January 2004
Consultants:
Quantity Surveyor - Downey & Warren, Structural Engineer - Stroud Associates

The dynamic triangular building has a monopitch roof which allows the whole roof to be monitored efficiently by CCTV, and deliberately high eaves improve security.